Veelgestelde vragen

Hebben jullie meer maten van items?

Nee, ATMORELABELS heeft van elk item één maat. Hierdoor is er altijd één maat beschikbaar. Twijfel je over de maat en wil je liever passen? Dat is zeker mogelijk. Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Moet ik mijn gehuurde item wassen? 

Nee, het is niet nodig om het gehuurde item te wassen. Wij zorgen ervoor dat het item schoongemaakt wordt en weer netjes is voor de volgende huursessie.

Wat moet ik doen als mijn item beschadigd raakt terwijl het in mijn bezit is? Wat zijn hiervan de gevolgen? 

In de periode dat jij het item huurt van ATMORELABELS ben jij verantwoordelijk voor het item. Wanneer het item schade heeft opgelopen ben jij hier als huurder verantwoordelijk voor. Als dit het geval is, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Afhankelijk van de schade bepalen we welke kosten hierbij komen kijken. De reparatiekosten tot €20,- nemen wij voor onze rekening.

Kan ik ook een item passen, zonder dat hier kosten aan verbonden zijn?

Ja, het is mogelijk om langs te komen en een item te passen. Dit is alleen in omgeving Groningen. Je kan tijdens deze passessie ook andere beschikbare items passen. Je kan voor een passessie contact met ons opnemen.

Ook kan je voor een last minute outfit bij ATMORELABELS terecht.

Mijn event gaat niet meer door, kan ik de huur annuleren?

Het is zeker mogelijk om je huur te annuleren. Neem hiervoor contact met ons op via de Whatsapp button of de andere contactmogelijkheden. Wij kunnen vervolgens de huursessie voor je annuleren. Zodra wij de retour verwerkt hebben krijg je van ons het huurbedrag exclusief verzendkosten teruggestort.

Mocht je de huur willen verplaatsen naar een nieuwe datum is dit mogelijk indien het gehuurde item beschikbaar is op de desbetreffende datum.

Wat als ik een item heb besteld en het item niet past?

Is het item niet geheel naar wens of past het niet? Stuur ons op de dag dat je het item hebt binnengekregen een bericht via de Whatsapp button of andere contactmogelijkheden. Vervolgens stuur je het item in overleg terug.

Mocht je een ander item hiervoor in de plaats willen huren is dit mogelijk als het desbetreffende item beschikbaar is.